2010. március 21., vasárnap

A víz jegyében.......

Az 1994 óta világszerte megrendezésre kerülő világnap immár 13 esztendős hagyományokra tekint vissza.Minden évben más jelmondat jegyében zajlik a megemlékezés a minket éltető vízről.Az idei a világnap mottója: "Tiszta vizet az egészséges világért”.Március 22-e jó alkalmat teremt arra, hogy végiggondoljuk, mit jelent számunkra a víz, mint az élet jelképe, szimbóluma, melyet joggal tekinthetünk az élet bölcsőjének.
Világszerte, de különösen a harmadik világban óriási probléma a vizek szennyezése,a klímaváltozás miatt kialakuló sivatagosodás,vízhiány.Éltető elemünk értékét sajnos sokan nem ismerik fel,szennyezik,pazarolják az egyre fogyó édesvízkészletünket!A víz olcsóbb,mint az arany vagy a gyémánt!A drágaköveket nélkülözni tudjuk életünk során ,víz nélkül sokszor egy-két óráig sem.Víz nélkül nincs élet,nincs túlélés.A víz az élet fenntartója.Vigyázzunk és becsüljük meg Földünk egyik legdrágább kincsét, a VIZET! Magunkban és a jövő generációiban tudatosítsuk jobban a víz szerepének, védelmének jelentőségét.
A Dobsuliban pénteken délelőtt minden a víz körül forgott....az olvasás óra,a matematika óra,a környezetismereti óra de még az angol óra is!


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése