2011. március 24., csütörtök

Multikulturális délelőtt a Dobsuliban

Március 29-én kedden egy remek hangulatú programnak lehettünk részesei a Dobsuliban, ahol iskolánk migráns tanulói és újonnan alakult zenekara mutatkozott be. A "Mennek a virslik" (Small Smoked Sausages) zenekar decemberben alakult iskolánk nagyon tehetséges, különböző nemzetiségű gyerekeiből és néhány tanárából. A "multikulturális zenekar" debütálása után Rizik Attila bácsi és a 4.k-sok egy vidám kis dalt tanítottak meg a közönségnek. Ezután a 4.k és 7.k osztályokba járó migráns tanulókat ismerhettük meg egy kicsit közelebbről- rendhagyó módon: nem a külföldi diákok meséltek magukról, hanem magyar osztálytársaik mutatták be őket a közönségnek. A program nagyon változatos volt, melybe a vidám pillanatok éppúgy belefértek, mint a csodálkozás vagy az elérzékenyülés. Hallhattunk érdekességeket a migráns gyerekek anyaországáról, mosolyoghattunk, amikor a magyar tanulóink törökül vagy éppen kínaiul mutatták be osztálytársukat, vagy meghatódhattunk afrikai vagy iraki diákjaink nem éppen vidám történetein. Eközben csodálhattuk a 11 különféle ország képeit, és hallhattunk egy-egy zenét az adott országból, melyek között szerepelt Irak, USA, Kanada, Kína, Oroszország, Tajvan, Kamerun, Kongói Demokratikus Köztársaság, Törökország.
Migráns tanulóink bemutatása után a nem magyar anyanyelvű gyerekek is készültek egy kis műsorral, Bencze Imre- Édes-ékes Apanyelvünk című versét adták elő, mely nagy sikert aratott a közönség körében. 19 külföldről érkezett gyermek szavalta a még magyar anyanyelvűek számára sem egyszerű verset.
Műsorunkat iskolánk zenekara zárta a mindenki által ismert Stand by me-vel, remek lezárást adva ezzel a multikulturális délelőttnek. (Dudás Rita)







(forrás: ETV )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése